Wat denken tweakers hier van. nl

Door ameesters op vrijdag 11 oktober 2013 10:51 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 6.297

Hoi iedereen,

Al bestwel een tijd geleden dat ik wat van me heb laten horen, maar goed.

Ik loop al een hele tijd rond met een idee. Uiteraard is het het volgens mijzelf een gigantisch goed idee, aangezien ik het zelf verzonnen heb, maar is dat ook echt zo?

Mijn idee is om python webhosting aan te gaan bieden, waarbij alle populaire frameworks ondersteund gaan worden(denk aan: Django, Pyramids, Flask, web2py, web.py).

Maar is hier wel animo voor? en zo ja, wat zou je dan allemaal willen? Denk bijv. aan deploy met git(push), intergratie met services als github en bitbucket, controle over eigen virtualenv en pip installaties. Ook voor andere toegangs opties zoals SSH/SFTP zijn suggesties welkom.

Tevens ook extra's zoals, static van een CDN af serveren, keuzen uit verschillende database servers, bijvoorbeeld: MariaDB, PostgreSQL, SQLite en no-sql databases.

En welke prijs range zoeken jullie?

Lijkt het jullie interessant, laat me het weten!

Met vriendelijke groet,

AMeesters

PS. Ik ben al op de hoogte van andere aanbieders, toch denk ik genoeg onderscheidend vermogen te kunnen creeeren(niet al mijn ideeen staan in deze blog-post), deze blogpost is niet om te kijken welke aanbieders er al bestaan, maar wat jij verwacht van zo'n service.

Volgende: FOSS news Feb 2014 02-'14 FOSS news Feb 2014
Volgende: Magic numbers in linux -load average's 08-'11 Magic numbers in linux -load average's

Reacties


Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 11 oktober 2013 11:04

Dat gaat je een shit-load aan beheer opleveren.

Als je een hosting nodig bent met zulke specifieke kenmerken dan ben je als 'toekomstig klant' aardig bekend met hosting. Is het dan niet veel simpeler om een VPS te betrekken van een grote hostingboer?

Ik heb meerdere VPS-en en dedicated servers draaien met juist specifieke configuraties. VPSjes is tientjes werk en een handvol dedicated servers draaien voor circa 2000 euro per maand. Daar zit de hardware, colo, traffic en support bij in.

Ik weet niet of het de bedoeling is hier geld aan te verdienen maar als ik de prijzen van mijn eigen hostingopzet zie dan zijn de marges flinterdun. Als ik een paar keer naar ze mail over een VPS dan maken ze de komende 5 jaar al geen winst meer op die vps.Door Tweakers user ZpAz, vrijdag 11 oktober 2013 14:25

Erm, helaas ben je niet de enige die het verzonnen heeft. Diverse aanbieders doen precies wat jij wil. O.a www.dotcloud.com

Door Tweakers user ameesters, vrijdag 11 oktober 2013 14:53

Ik ben al op de hoogte van andere aanbieders, toch denk ik genoeg onderscheidend vermogen te kunnen creeeren(niet al mijn ideeen staan in deze blog-post), deze blogpost is niet om te kijken welke aanbieders er al bestaan, maar wat jij verwacht van zo'n service.

Ik heb me blogpost er even op aangepast.

Door Tweakers user eM., vrijdag 11 oktober 2013 16:22

Vraag je ook af of jouw doelgroep daar wel op zit te wachten. Juist ook omdat dit Tweakers zijn die alles zelf willen configureren, volledig controle en vrijheid willen. Daar is een vps natuurlijk erg geschikt voor. Daarnaast praat je hier over een enorme investering met een behoorlijk risico. Daar zul je geen bank voor vinden.

Door Tweakers user we_are_borg, vrijdag 11 oktober 2013 16:41

Je wilt je eigen onderscheiden maar met wat hosting wordt al zoveel gedaan er is niet meer een leuke boterham in te verdienen. Het is wat RetroX zegt marges zijn niet meer zoals 10 jaar geleden een goede VPS die zijn er al vanaf 10 dollar om een goede omzet te halen waar je van kan leven zeg 1200 a 1300 euro per maand ongeveer 1550 tot 1650 dollar heb je gewoon 155 tot 165 klanten nodig en dat is zonder afdracht van BTW etc. Daarbij ga je eigen in een niche worstelen die niet heel erg groot is en zeer specifiek met wat men nodig heeft.

Maar even terug lat we zeggen dat je ontwikkel omgevingen gaat verkopen als ik een developer ben wil laat we zeggen het volgende dan hebben Ngix of Apache met daarbij Django, PHP, MySQL en mail. Aangezien ik dan een developer ben wil ik daarbij ook SSH, Gitt, WebDav en Unit tester. Je heb dan een vrij kant en klare oplossing het probleem is dat ik dit zelf ook kan opzetten als ik een VPS heb zet ik dit binnen 6 uurtjes op de handleidingen staan tegenwoordig gewoon op internet. De kosten zijn 15 dollar 11,50 euro per maand voor VPS met daarin het volgende 2Ghz CPU, 1Gb geheugen, 100Gb harddisk en 100Mbit datatransfer flat rate inclusief Plesk 10 domains (dit is een bestaand pakket). Wat ik dan verwacht is het zelfde pakket maar dan alles al geinstallleerd ik zou er dan maximaal 13 euro voor over hebben.

Door Tweakers user Coen Rosdorff, zondag 13 oktober 2013 16:37

"...om een goede omzet te halen waar je van kan leven zeg 1200 a 1300 euro per maand ongeveer..."

Verdubbel dat maar. Van je omzet gaat je inkoop nog af. En dan moet je nog ergens belasting betalen. Wellicht wil je je als zzp'er ook nog ergens voor verzekeren. Op z'n minst pensioen.

Voor een boterham met beleg wil je wel 3 of 4 duizend euro 'omzet' hebben.

Door Tweakers user we_are_borg, zondag 13 oktober 2013 20:35

Coen Rosdorff schreef op zondag 13 oktober 2013 @ 16:37:
"...om een goede omzet te halen waar je van kan leven zeg 1200 a 1300 euro per maand ongeveer..."

Verdubbel dat maar. Van je omzet gaat je inkoop nog af. En dan moet je nog ergens belasting betalen. Wellicht wil je je als zzp'er ook nog ergens voor verzekeren. Op z'n minst pensioen.

Voor een boterham met beleg wil je wel 3 of 4 duizend euro 'omzet' hebben.
Ik bedoel 12 a 1300 euro alleen wat je schoon wilt verdienen waar je je huur ed van betaald dan heb je idd ruim 2400 tot 2500 nodig om dat te halen. Dan zit daar niet eens de kosten bij die een bedrijf heeft, denk boekhouder, server, boekhoudpakket inc facturur programma etc etc etc. denk dat je met gemak 1000 euro per jaar erbij kan rekenen.

[Reactie gewijzigd op zondag 13 oktober 2013 20:37]


Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)